preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

 

GDPR

Opća uredba o
zaštiti podataka

GDPR

Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Lozinka

UNICEF

UNICEF - MREŽA ŠKOLA BEZ NASILJA

Školski obroci svima

Školski obroci svima plakat

IMAM IZBOR

PUM - IMAM IZBOR

KORAK PO KORAK

KORAK PO KORAK

 

 

 

KVIZ

 

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

 

 

iva.naranda1@skole.hr

eTwinning u našoj školi

Zero-One

Početkom školske godine 2016./2017. učiteljica informatike Iva Naranđa s kolegicom Georgiom Lascaris iz grčke škole 1st Primary School of Metamorfosi pokrenula je eTwinning projekt Zero-One. Projektu su se ubrzo pridružili partneri iz Turske (Elif Gençosmanoğlu, Tekkeköy İmam Hatip Ortaokulu, Tekkeköy i Bilge Varel, 100. Yıl Atatürk Ortaokulu, Köşk) i još jedna škola iz Grčke (Irene Papadopetraki, 8o Dimotiko Kifissias, Kifisia).

NACIONALNA OZNAKA KVALITETE: Iva Naranđa

eTwinning national Quality Label

EUROPSKA OZNAKA KVALITETE: Iva Naranđa

EQL

PROJEKT MJESECA - HRVATSKA - STUDENI 2017.

eTwinning projekt mjeseca Zero-One

 

MIPRO 2018 - RAČUNALA U OBRAZOVANJU

MIPRO 2018 Računala u obrazovanju


 

eTwinning Label - Zero-One

 

Projekt će trajati cijelu školsku godinu, s aktivnostima za svaki mjesec. Radom na projektu Zero-One učenici će na zabavan način upoznati jedan od osnovnih pojmova u informatici, binarnu znamenku (bit).

Surađujući s europskim partnerima, učeći kroz igru i razne zabavne aktivnosti, učenici će razvijati ključne kompetencije, naročito komunikaciju na stranom jeziku i digitalnu kompetenciju, te razumjeti značenje i važnost bita.

Naše učenike želimo od rane dobi potaknuti na sigurno i kreativno korištenje računala i interneta u dobre svrhe. Stvaranjem privlačnog okruženja nastojimo preobraziti iskustvo učenja naših učenika, zaintrigirati ih i razvijati njihove vještine uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije korištenjem Web 2.0 alata i alata za proširenu stvarnost.

Na ovoj stranici možete pratiti najznačajnije projektne aktivnosti naših  učenika, a za uvid u radove svih partnerskih škola pozivamo vas da posjetite javni TwinSpace projekta.


Prvi zadatak obuhvaća međusobno upoznavanje i predstavljanje partnerskih škola i provedbu inicijalnog upitnika, a rok za njegovo ostvarenje je kraj listopada 2016. Inicijalnim upitnikom želimo saznati jesu li naši učenici već čuli za pojam bit i neke s njime povezane pojmove.

Pogledajte kratak video kojim smo predstavili našu školu partnerima:

Učenici su s oduševljenjem i velikim zanimanjem pogledali prezentacije partnerskih škola, te napisali svoje dojmove i komentare na forumu unutar TwinSpacea projekta.

U četvrtak, 13. listopada 2016. učenici su na TwinSpaceu ispunili inicijalni upitnik putem Google obrasca. Učenici su najprije ispunili upitnik na hrvatskom jeziku, ispisan na papiru, a nakon toga unijeli su svoje odgovore u Google obrazac s istim pitanjima na engleskom jeziku.

 

Made with Padlet

 


 

Drugi zadatak je kreiranje loga projekta i biranje najboljeg loga između učeničkih radova svih partnerskih škola. Putem foruma na TwinSpaceu učiteljice su razmijenile ideje o tome kako realizirati ovaj zadatak. Učenici su najprije ukratko upoznati s pojmom loga i njegovim  osnovnim svojstvima, te im je naglašeno da logo treba biti jednostavan, lako pamtljiv i atraktivan. Usuglasili smo elemente koje bi trebao sadržavati logo našeg projekta: eTwinning, prijateljstvo, suradnja, Europa, programiranje i računala, strojni jezik, ime projekta.

Za izradu loga eTwinning projekta Zero-One učenici su koristili drvene bojice, flomastere i kolaž te skenirali svoje radove (varijanta 1).

eTwinning project Zero-One

eTwinning project Zero-One

eTwinning project Zero-One

Radovi naših učenika

Rikardo, Đenifer, Niko, Gordan - kolaž i flomaster:

eTwinning project Zero-One

 

Teo, Rikardo i Niko - flomaster:

eTwinning project Zero-One

 

Noa, Jakov i Enis - drvene bojice:

eTwinning project Zero-One

 

U varijanti 2 učenici su napravili logoe projekta pomoću Web 2.0 alata Online Logo Maker:

Online Logo Maker

 

eTwinning projekt Zero-One - Online Logo Maker

eTwinning projekt Zero-One - Online Logo Maker

 

Pano u informatičkoj učionici - eTwinning kutak - uvod u izradu loga projekta:

eTwinning projekt Zero-One

 

Nadalje, učenici su potaknuti na upoznavanje binarnog zapisa pomoću infografike napravljene alatom Canva, u verzijama na hrvatskom, grčkom i turskom jeziku.

 

eTwinning project Zero-One

 

 
Kada su sve škole objavile logoe koje su izradili učenici, pristupili smo odabiru najboljeg loga. Na forumu unutar TwinSpacea dogovorili smo pravila natjecanja: svaka škola može glasovati samo za logoe iz drugih škola i svaka škola može dati 10 glasova. Učenicima su pokazani radovi partnerskih škola i zatim su glasovali za logo koji je po njihovom mišljenju najbolji. Glasovanje je najprije izvršeno na papiru, a zatim su glasovi unijeti pomoću alata Tricider.
eTwinning project Zero-One

PREDSTAVLJANJE PROJEKTA ZERO-ONE U NAŠOJ ŠKOLI 8.12.2016.


Tijekom prosinca 2016. surađivali smo na našem trećem zadatku pod nazivom Code Bucket Challenge.

 

eTwinning project Zero-One: Code Bucket Challenge

Svaka škola podijelila je svoje učenike u četiri tima s nazivima KiloByte Team, MegaByte Team, GigaByte Team i TeraByte Team. Svaki tim pripremio je po četiri zadatka za istoimene timove učenika iz partnerskih škola i postavio ih na zajedničkom Cacoo dijagramu. Zatim smo rješavali izazove koje su za nas pripremili partneri i pri tome se izvrsno zabavili. Radom na ovom zadatku učenici su na zabavan način upoznali binarni zapis, Morseov kod, QR kod i bitmape. Za potrebe ovog zadatka kreirali smo i zajednički Symbaloo webmix.

Cacoo

Cacoo - KiloByte Team

Cacoo - MegaByte Team

Cacoo - GigaByte Team

Cacoo - TeraByte Team

 

eTwinning project Zero-One: Code Bucket Challenge

eTwinning project Zero-One: Code Bucket Challenge

eTwinning project Zero-One: Code Bucket Challenge

Code Bucket Challenge - eTwinning project Zero-One

Code Bucket Challenge - eTwinning project Zero-One

Code Bucket Challenge - eTwinning project Zero-One

Code Bucket Challenge - greeting card

 

 


Tijekom siječnja i veljače 2017. učenici su upoznati s proširenom stvarnošću i alatom Aurasma. Učenici su najprije pripremili animacije napravljene programom FotoMorph. Teme su bile vezane uz našu školu (Vladimir Nazor, Feštetići i dvorac Feštetić), a povodom Dana sigurnijeg interneta osvrnuli smo se i na problematiku objavljivanja fotografija na internetu i digitalne tragove. Učiteljica informatike pripremila je motivirajući primjer za učenike, auru o međimurskom konju čime smo ujedno partnerima pokazali našu autohtonu pasminu konja. Učenici su upoznati s osnovnim mogućnostima alata Aurasma u kojem su kreirali aure. Napravljena su i dva kratka vodiča s uputama za pregledavanje auri, na engleskom, grčkom i hrvatskom jeziku. Krajem veljače partnerske škole objavile su učeničke radove i tada smo s velikim oduševljenjem pogledali izuzetno zanimljive aure koje su napravili naši partneri.

Učeničke radove možete pogledati na TwinSpaceu projekta.

 

 


PREDSTAVLJANJE PROJEKTA U NAŠOJ ŠKOLI 30. OŽUJKA 2017.
(AKTIVNOSTI OD PROSINCA 2016. DO KRAJA VELJAČE 2017.)


 

The Planet Zero-One story - zajednička priča - ožujak 2017. - 1. dio:

Ilustracija priče o planetu Zero-One - IrfanView - ožujak 2017.:

Zero-One planet

Zero-One planet

The Planet  Zero-One story - zajednička priča - 2. dio:

Zero-One

 

Priprema zajedničke priče "Planet Zero-One" pomoću RealTimeBoarda:

 

 

Početkom lipnja 2017. eTwinneri su iznenadili svoje razrednice Kristinu Mesarić i Jasminu Ramušćak te školsku knjižničarku Ivanu Kramar darovavši im tiskane verzije priče o planetu Zero-One.

 


Online igre - travanj i svibanj 2017.

Krajem travnja počeli smo rad na izradi online igri (Kahoot! i ProProfs Brain Games) koje smo podijelili s partnerima putem TwinSpacea tako da su naše igre igrali učenici iz partnerskih škola.

Posebno zanimljivi bili su eTwinning Live Eventi, online događanja tijekom kojih su učenici iz Grčke, Turske i Hrvatske zajedno igrali natjecateljski Kahoot! kviz "Zero-One". Ovaj kviz nastao je uslijed suradnje svih pet partnerskih škola, svaka škola pripremila je po tri pitanja za zajednički kviz.

Kahoot! Zero-One eTwinning Live Event

Više o online događanjima:

eTwinning Live Event Zero-One@Kahoot!

eTwinning Live Event "Zero-One Kahoot Game Time part 2"

 

eTwinning Live Event Zero-One Kahoot!

Naše iskustvo podijelili smo i s eTwinnerima izvan našeg projekta putem eTwinning Live Eventa pod nazivom "We Love Kahoot" gdje su škole mogle razmijeniti materijale putem Padleta.

eTwinning Live Event We Love Kahoot

 

Napravili smo i dva Kahoot! kviza na hrvatskom jeziku te ih preveli na engleski jezik kako bi ih mogli igrati i naši partneri:

1) Zero-One - hrvatski jezik

Kahoot! kviz Zero-One eTwinning

2) Naši projektni partneri: Grčka i Turska - hrvatski jezik

Kahoot! kviz eTwinning project Zero-One

Verzije na engleskom jeziku:

Kahoot! Zero-One eTwinning

Kahoot! eTwinning project Zero-One

 

Kahoot! eTwinning Zero-One

 

Osim Kahoot! kvizova, napravili smo i online igre vješala, osmosmjerku i nekoliko Jigsaw puzzle igri, za što smo koristili alat ProProfs Brain Games. Nekoliko učenika napravilo je Jigsaw puzzle sa logoima koje su napravili učenici iz Grčke i Turske te su ih samostalno objavili na projektnom dnevniku našeg TwinSpacea.

 

ProProfs Brain Games eTwinning Zero-One

 

 
 

Jigsaw puzzle – logoi iz Turske i Grčke (primjeri za učenike):

https://www.proprofs.com/games/jigsaw/logo1/

https://www.proprofs.com/games/jigsaw/logo2/

 

Radovi naših učenika, puzzle s logoima koje su napravili učenici iz Grčke i Turske:

Niko (logo iz Turske):
https://www.proprofs.com/games/jigsaw/logo4-zero-one/

Antonija (logo iz Grčke):
https://www.proprofs.com/games/jigsaw/logo3-zero-one/

 

Đenifer (logo iz Grčke):
https://www.proprofs.com/games/jigsaw/logo2-zero-one/

 

Rikardo (logo iz Turske):
https://www.proprofs.com/games/jigsaw/logo1-zero-one/


Na samom kraju nastavne godine, prilikom Dana škole 13. lipnja 2017. godine, eTwinnerima su za uspomenu na projekt podijeljene projektne kartice s pregledom svih aktivnosti, QR kodovima i aurom.

eTwinning project Zero-One card

eTwinning project Zero-One card


 

Učenici i učiteljice ispunili su online upitnike za evaluaciju projekta (SurveyMonkey).

eTwinning project Zero-One evaluation evaluacija

Rezultati evaluacije provedene među učenicima i učiteljicama sudionicima projekta (SurveyMonkey):

 

Članci povodom završetka projekta:

Portal za škole

portal emedjimurje

naslovnica mrežnih stranica naše škole


PROJEKT IZ NAŠE ŠKOLE U NEWSLETTERU ETWINNING GRUPE „VISIBILITY OF ETWINNING PROJECTS“

 

ETWINNING PROJEKT ZERO-ONE NA NACIONALNOJ ETWINNING KONFERENCIJI U TURSKOJ

 

Članak u Školskim novinama, broj 39, Zagreb, 12.12.2017.:

Školske novine

 

Pogled kroz prozor, broj 98, prosinac 2017., članak eTwinning projekt Zero-One

 


 

MIPRO 2018 Računala u obrazovanju

 

41. međunarodni skup MIPRO 2018, CE - Računala u obrazovanju, Opatija, predstavljen rad "Učenje u ozračju međunarodne suradnje i igre".

 

Zbornik radova CE

 

MIPRO 2018 - Računala u obrazovanju

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Naranđa   datum: 11. 10. 2016.

e-Dnevnik

Udžbenici 2021./2022.

Godina čitanja 2021


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.


UPISI U SŠ

upisi

Kalkulator bodova] za upis učenika u srednju školu 2021./2022.


MZO - Vijesti

Upute za CARNetov webmail
Priloženi dokumenti:
CARNET Webmail-upute.pdf


MZO - Natječaji

eTwinning

 

Primanja roditelja

European Schoolnet Academy

European Schoolnet  Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


EU Code Week

CodeWeek 2018

CodeWeek 2019


RASPORED SATI

Portal edu.hr

portal edu.hr


E-UPISI U SREDNJE

ŠKOLE ZA AFRIKU

CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


CARNet CERT - RSS

 
WIKIPEDIA NARODNE NOVINE

 


Korisni linkovi

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Tražilica


preskoči na navigaciju