2022-05-16 14:42:49

TERENSKA NASTAVA TREĆIH RAZREDA

Učenici trećih razreda, 4.svibnja 2022. s učiteljicama Marinom Ninić, Milicom Vadlja, Katarinom Mihalic te asistenticom Melanijom Runjak u sklopu terenske nastave posjetili su Međimursku županiju i Riznicu Međimurja. 

U velikoj vijećnici Međimurske županije na sva  postavljena pitanja učenika (Koje je radno vrijeme župana Međimurske županije Matije Posavca? Koliko ima intervjua dnevno? Na koji način se financira Međimurska županija?  Tko je pratnja županu na sastancima? Koliko ima  zaposlenih u zgradi Međimurske županije? ) spremno su odgovorile djelatnice iz Upravnog odjela za  obrazovanje i kulturu Nives Kolarić Strah i Dijana Pahek. 

     Županu  Matiji Posavcu su na poklon donijeli sliku magnolije.

Nakon ugodnog druženja, naučenog nečeg novog, ali i nezaobilaznim slatkim čašćenjem, posjet je zaključan fotografijom za uspomenu.

U Riznici Međimurja uživali su u replici čardaka na rijeci Muri, u legendi o čakovečkom zmaju Pozoju, u svjetlećem stablu svijeta, u skulpturama povijesnih likova u prirodnoj ljudskoj veličini. Zaintegrirala ih je tradicijska međimurska pokladna maska „pikač“ te zatvorenici u tamnicama. Obilazak je završio igrom u igraonici.Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec