2020-12-24 10:27:46

POZIV NA HUMANOST

U ovo predblagdansko vrijeme, tijekom prosinca 2020. godine, uključili smo se u humanitarnu akciju na poziv koji nam je uputila socijalna radnica Lea Jurković iz Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak.

Zamoljeni smo da odvojimo dio svog vremena na nastavi i da naši učenici izrade čestitke, crteže, plakate, video snimke ili bilo što s porukom podrške, a s ciljem da osobama starije životne dobi u ovoj teškoj situaciji izmamimo osmijeh na lice.

Tako su se naše učiteljice nižih razreda i tete u predškoli rado odazvale na suradnju.

Učenici nižih razreda i djeca iz predškole pripremili su pregršt veselih čestitki s lijepim porukama, božićne darove, ukrase, crteže i sl. Također, imamo i video snimke u kojima su djeca i učenici izrazili veselje i uputili iskrene čestitke našim starijim sugrađanima.

Na ovaj način pokazali smo  humanost i učinili veliko djelo dobrote jer smo kod druge osobe potaknuli veselje i životnu radost koja joj je u ovom trenutku najpotrebnija.

Stoga zahvaljujem učiteljicama i tetama u predškoli na trudu i  odvojenom vremenu za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji. Veliko hvala našoj fotografkinji Miroslavi  koja je svojim fotoaparatom sve  vrijedno i vjerno zabilježila.

Dobrotvornim djelom smo starijim i nemoćnim osobama pokazali, premda su izolirani u svojim domovima, da ipak nisu sami i zaboravljeni!

                                                                               Pedagoginja, Nada Jelić


Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec