2015-05-07 07:25:45

Dan eTwinninga - 7. svibnja 2015.

OŠ Vladimira Nazora Pribislavec proslavila je 10. godišnjicu eTwinninga i pridružila se prvoj proslavi Dana eTwinninga u svim zemljama sudionicama eTwinninga.

smiley  CSS iz Brisela o našoj proslavi:  smiley
Remains of the eTwinning Day


Članak je ažuriran 24. svibnja 2015., dodan je prilog s radovima naših učenika za 3. zadatak natječaja Slavimo s eTwinningom.

Naš školski eTwinning tim čine učenici viših razreda koji polaze izbornu nastavu informatike, učenici koji sudjeluju u izvannastavnoj aktivnosti iz likovne kulture, dodatne nastave matematike i članovi foto-grupe te njihove učiteljice Iva Naranđa (informatika), Blaženka Križan (likovna kultura), Martina Lelak Barić (matematika) i Miroslava Novak (foto-grupa).

Zahvaljujemo ravnatelju škole Bruni Matoteku koji je podržao sve naše ideje i pomogao nam u realizaciji proslave. Suradnja i mašta u srži su eTwinninga, a ova proslava pružila nam je nezaboravnu zabavu i učvrstila naše uvjerenje u dobrobit i prednosti eTwinninga.

Organizirali smo nekoliko aktivnosti:

Obučeni u plave majice, učenici su kredama u boji nacrtali logo eTwinning pred ulazom u školu i zabavili se puštanjem plavih i žutih balona. Dan je bio sunčan, a mi veseli, nije nam bilo teško ostati u školi poslije nastave i proslaviti.
učiteljice Blaženka Križan i Martina Lelak Barić Učenici su napravili mural, oslikali zid u hodniku kraj samog ulaza u školu kako bi ostavili trajnu uspomenu na 10. godišnjicu eTwinninga. Inspiraciju su našli u životu i njegovim zadivljujućim oblicima i bojama. Nadahnuti proslavom Dana eTwinninga učenici su puni elana i s velikom radošću obojali okvir ostakljenog ulaza u blagovaonicu i drvene klupe u školskom dvorištu.
učiteljica Blaženka Križan Učenici su pripremili prikladne kuharske šešire i zabavili se ukrašavanjem krafni ispisivanjem slova riječi eTwinning. Učenica Kaja ispekla je muffine. Ukrašavanje kolača bilo je izuzetno zabavno, ali i izazovno jer je smjesa bila tekuća pa su se neka slova izlila. Kada su sve uspjeli ukrasiti i fotografirati, učenici su se zasladili krafnama.
učiteljica Blaženka Križan U informatičkoj učionici koja se nalazi u tornjiću našeg dvorca, učenici šestog razreda uredili su prozore. S unutarnje strane prozora nalijepili su kolaž kako bi sve bilo vidljivo izvana. Veselo raspoloženje upotpunilo je napuhavanje balona koje smo objesili izvana na tornjić. Pronašli smo komplet plavog i žutog balona u obliku zeca, što je bilo najsličnije likovima na logu. Šareni baloni koji su veselo vijorili s tornjića doprinijeli su radosnom ozračju.
učiteljica Iva Naranđa

 

Školska foto-grupa pratila je naše aktivnosti, a u tome ih je vodila vjeroučiteljica Miroslava Novak. Učiteljica Blaženka Križan nije zaboravila na pano kod ulaza u školu te ga je uredila na temu povezanu s eTwinning projektom Seasons – Touch of Spring (Dašak proljeća).

Kako je naša škola proslavila ovaj događaj možete pogledati na fotografijama koje je foto-grupa objavila na Instagramu, te u slideshowu koji je pripremila učiteljica Iva Naranđa.

 

 

 

FACEBOOK - SLAVIMO S ETWINNINGOM

INSTAGRAM - ETWINNING EUROPE

PORTAL ETWINNING

ETWINNING MINI-STRANICA

FACEBOOK ETWINNING EUROPE

PORTAL ZA ŠKOLE

PORTAL EMEDJIMURJE

PORTAL MEĐIMURSKIH NOVINA

     TWINSPACE SLAVIMO S ETWINNINGOM    

3. zadatak:


Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec