2014-11-11 16:11:08

Science Around Us

Školske godine 2014./2015. učiteljica informatike Iva Naranđa pokrenula je eTwinning projekt “Science Around Us”. Projekt  je namijenjen učenicima viših razreda i matematičko-prirodoslovnoj grupi predmeta, a radni jezik projekta je engleski. Iz naše škole u projektu sudjeluju učitelj engleskog jezika Jurica Benčik i učiteljica matematike Martina Lelak Barić, a u projekt su uključeni učenici sedmih i osmih razreda koji polaze izbornu nastavu informatike i dodatnu nastavu matematike.

NACIONALNA OZNAKA KVALITETE: Iva Naranđa

Oznaka kvalitete

Dio projektnih aktivnosti obuhvatit će sve učenike petih, sedmih i osmih razreda u sklopu redovne nastave matematike.

Partneri u projektu su škole iz Rumunjske, Turske, Portugala, Makedonije, Grčke, Češke i Hrvatske te eTwinning plus partneri iz Azerbajdžana i Gruzije.

OPIS PROJEKTA:

Projekt  “Science Around Us”  će skrenuti pozornost na znanost i poznate znanstvenike iz naših država. Projektne aktivnosti će obuhvaćati istraživanje i izradu raznih materijala o životu i radu znanstvenika iz naših država te organiziranje barem jednog događaja u školi ili lokalnoj zajednici posvećenog znanosti. Ideje o organizaciji i provedbi ovakvih događanja podijelit ćemo s europskim partnerima. Sudjelovanjem u zabavnim aktivnostima učenici će otkriti zabavnu stranu znanosti, steći bolju predodžbu o tome što je znanost i koliko ona utječe na naše živote. Učenici će izraditi prezentacije, kratke filmove, online postere, kvizove, online igre i druge edukativne materijale te komunicirati preko interneta s projektnim partnerima, vršnjacima iz europskih zemalja. Predstavljajući i uspoređujući ideje iz škola širom Europe, želimo kod učenika i lokalne zajednice osvijestiti važnost znanosti.

Ciljevi:

popularizacija znanosti među mladima razvoj pozitivnog stava i interesa prema znanosti i matematičko-prirodoslovnoj grupi predmeta razvoj vještina cjeloživotnog učenja i želje za nastavkom znanstvenog obrazovanja promocija znanstvenih metoda upoznati život i rad znanstvenika iz država sudionika projekta razvoj interesa za istraživanje i istraživački pristup učenju razvoj komunikacijskih i prezentacijskih vještina

Očekivani rezultati:

kreativni edukativni materijali za daljnje korištenje u nastavi matematičko-prirodoslovne grupe predmeta podići osviještenost učenika, njihovih roditelja i lokalne zajednice o važnosti znanosti zajednička online brošura „Our scientists“

 

 

 

Naše aktivnosti:

COMPUTER SCIENCE EDUCATION WEEK - HOUR OF CODE

VEČER ZNANOSTI - NIKOLA TESLA

HANGOUT - TURSKA - HRVATSKA

 

Izborna nastava informatike:

PRIMJENA PROGRAMIRANJA U MATEMATICI, FIZICI I KEMIJI - FMSLOGO

ZANIMLJIVE ČINJENICE IZ SVIJETA ZNANOSTI - PADLET

PREZENTACIJE O ZNANSTVENICIMA

ZONDLE IGRA

 

članak na portalu emedjimurje objavljen u prosincu 2014. - Večer znanosti

članak na portalu emedjimurje objavljen u prosincu 2014. - Sat kodiranja

članak u Pogledu kroz prozor - Sat kodiranja u sklopu projekta

članak na Portalu za škole - Sat kodiranja u sklopu projekta

članak na portalu emedjimurje objavljen u lipnju 2015. - Hangout susret i najava skorog završetka projekta


Photo Cube

ZAJEDNIČKA ONLINE BROŠURA "OUR SCIENTISTS"


Osnovna škola Vladimira Nazora Pribislavec