preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

 

GDPR

Opća uredba o
zaštiti podataka

GDPR

Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Lozinka

UNICEF

UNICEF - MREŽA ŠKOLA BEZ NASILJA

Školski obroci svima

Školski obroci svima plakat

IMAM IZBOR

PUM - IMAM IZBOR

KORAK PO KORAK

KORAK PO KORAK

 

radovi učenika - šk. god. 2008.-2009.

BAJKE

Pročitajte radove učenika 4.b razreda...


BAJKE

Živjeli jednom davno u dvorcu kralj, kraljica i njihov sin kraljević.Inače bi svaki sin htio biti kraljević,ali ovaj kraljević nije bio sretan, jer nikog nije imao, a i kralj i kraljica su bili drski prema njemu.
Jednoga jutra, mladić otvori balkonska vrata, a iza najljepšeg cvijeta pojavila se vila.Ta vila ga je začudila na trenutak,no šapnula mu je na uho:»Ne budi tužan, jer,ja te volim!No, premala sam za tebe!No,ako ćeš me voljeti, postat ću veća!»Kraljević se zaljubio u nju i ona je postajala sve viša i viša.Ubrzo mu je postala žena.No, jedne noći, kad je djevojka ptvorila vrata dvorca,došao je zloban zmaj koji ju je pretvorio u bijelu labudicu.Kada se kraljević  probudio,pokraj kreveta je našao bijelu labudicu .Zmaj je ostavio na njoj jednu probodenu zlatnu iglu,koju je dobro pričvrstio na njeno krilo.No,kako je kraljević jako volio tu djevojku i s lakoćom je uzeo tu zlatnu iglu.Toga trena,zmajevo kraljevstvo se srušilo a labudica je opet postala djevojka.
A zašto su roditelj ibili tako drski prema njemu i svima ostalima?Zmaj je cijelo vrijeme govorio da će ukrasti njihovog sina ako mum neće dati novce.No,sada kada je kraljević srušio vladavinu znaja i oženio se dobrom dijevojkom,svi su zajedno sretno živjeli u dvorcu koji se više ne zove samo dvorac,već dvorac ljubavi!

Sanela Vuk

 

Živjeli jednom jedan kralj i kraljica u velikom dvorcu
Jako su željeli imati kraljevića.Jednog dana došla je dobra vila,koja im je ispunila želju.Kada je kraljević narastao,odnio ga je znaj.Kralj i kraljica su plakali i plakali.Došla je vila i rekla:»Ja ću ga spasiti!»
Nakon deset godina kraljević se vratio s vilom.Kralj i kraljica su bili sretni i dugo,dugo živjeli.

Dominik Ivan Korunek

 

Bili jednom jedan kralj i kraljica.Živjeli su velikom bijelom dvorcu,a pokrai je bila crna špilja sa zmajem koji ih je napadao svake mjesečine.
Jednoga dana došao je kraljević s vojskom iz Tamo Tamo Daleko i pitao kralja što bi dobio ako bi porazio zmaja?Kralj mu je obećao pola kraljevstva
Došla je mjesečina i zmaj je napadao i lovio kraljevića na konju.Zmaj je bio začaran sve dok nije ugledao sunce.Tada se pretvorio u vilu veliku kao čovijek.Dok juj e kraljević vidio oženio se njome jer se zaljubio odmah na prvi pogled.
Tako je kraljević dobio i ženu i kraljevstvo.

David Bručić

 

Živio jednom davno kralj Tomislav i njegova žena kraljica Ženeta.Živjeli su u prekrasnom dvorcu s još prekrasnijim vrtom.
Jednom su poželjeli imati dijete,malog krajlevića.Žaneta nije mogla zatrudnjeti,pa su jednoga dana potražili pomoć čarobne vile.Vila je znala kako im pomoći.Rekla je da će njihovo dijete biti tako lijepo da će ga svaka djevojka poželjeti.Ali, bit će tako samo ako će kraljević imati ime Villy.Kralj i kraljica su pristali.Sljedeće jutro pokrai prozora našli su predivnog dječačića.Dali su mu ime Villy.Odgojili su ga baš kako treba.
Za nekoliko godina dječačić je postao pravi kraljević.Oženio se i imao je mnogo djece.Živio je sretno i zadovoljno.

Marta Novak


Jednom jako davno živjela su tri brata.Iza sedam mora i sedam gora bio je jedan dvorac,a u njemu princeza.Taj dvorac čuvao je jedan veliki zmaj koji je bio veoma zloban.Nikome nije dopustio da oslobodi princezu.
Jednoga dana braća su odlučila pasiti princezu i tako postati kraljevići.Ta braća bili su siročići,siromašni i bez roditelja.Zvali su se Artue,Maltazar i Redžep.
Jednog dana Artur je krenuo na put da oslobodi princezu.Putovao je tri mjeseca.Šuljao se do dvorca.Bio je jako blizu zmaju i zmaj je rigao vatru na njega.No,Artur je stavio štit na sebe i obranio se.Ipak,nije uspio spasiti princezu i vratio se kući.
Zatim je na put krenuo Maltazar.Putovao je tri mjeseca.Kada je sišao s konja,došuljao se do vrata,upao u zamku i više se nije vratio.
Prošlo je već devet mjeseci.Redžep se ohrabrio i krenuo na put.putovao je isto tri mjeseca.Kad je stidao do dvorca nije vidio nikoga i sve je bilo u miru i tipini.Odjednom je začuo kako netko kašlje.Princeza mu vikne da je čovijek u zamci i da je jako bolestan,te da će umrijeti ako se ne izliječi.Na to skoči zmaj i počne rigati vatru.Redžep je imao jedan lančić koji mu je mama ostavila prije smrti,no to nije bio bilokakav lančić,nego čaroban lančić s  kristalom.Redžep skoči zmaju na leđa,ubode ga lančićem i zmaj umre.Oslobodi princezu i da joj poljubac.Zatim mu princeza pokaže čovijeka u zamci,a Redžep prepozna Maltazara.Maltazar je bio na rubu smrti.Redžep ga stavi u krilo i odvedze ga kući.Kada su došli Artur je bio invalid,a Maltazar umre Redžepu u krilu.Na to se pojavi jako svijetlo iznad njih,prikažu se njihovi roditelji,a ispred njih vila.Mahnula je čarobnim štapićem i pustila čaroliju.Oživjela je Maltazara i ozdravila Artura.Svi su otišli u dvorac kralja i kraljice.
Svi su bili veoma ponosni na tri brata,sad već tri kraljevića.Redžep i princeza Mirela imali su dvoje djece.Artur je našao svoju princezu Suzanu i imali su četvoro djece,a kraljević Maltazar sa svojom princezom Katjom imao je troje djece.
Živjeli su sretno do kraja života.

Mailinda Vnuk



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Naranđa Jasmina Ramušćak   datum: 7. 5. 2009.

 
NEZABORAVAN DOČEK UČITELJICE KRISTINE MESARIĆ
PLOČA ZA DOČEK PLOČA ZA DOČEK

 

Vraćajući se iz Opatije sa četverodnevnog seminara za učitelje pred očima su mi se izmjenjivale slike učenika moga razreda, njihova vedra i nasmijana lica. Znajući da sam ih ostavila u dobrim rukama svojih kolegica ovih nekoliko dana, veselila sam se ponovnom susretu sa njima. Ono što me dočekalo u razredu toga ponedjeljka nisam ni u snu očekivala. Topla dobrodošlica koju su mi priredili moji «zlatni « učenici toliki me dirnula da su mi se suze radosnice u potocima počele slijevati niz obraze. Glasan uzvik dobrodošlice, ozarena lica, cvijećem oslikana ploča, učiteljska stolica u sredini razreda  (na tepihu) na kojoj je bio zamotan « slatki « poklon i ono najvrjednije – slikovnica- KNJIGA O NAMA – 4. A koju su učenici sami osmislili, ilustrirali i svojim rukama uvezli. I sve to u kratkom roku. Listajući u suzama stranice ove slikovnice pred djecom, čije su me oči radoznalo, u tišini i sa velikim iščekivanjem promatrale, osjetila sam neopisivu sreću i ponos što sam dio njihova odrastanja i potvrdu da obavljam najljepši posao na svijetu. Imati ovakve učenike zaista je velika stvar.

SLIKOVNICA

P.S.
U svijetu nasilja, zla, netolerancije i nezadovoljstva ovakav slučaj služi kao primjer da postoji nada u bolju i svjetliju budućnost naših naraštaja. Na djeci svijet ostaje, a ako ona razmišljaju na ovakav način nemamo se čega bojati. Ova su nam djeca pokazala kako često misle i djeluju razboritije i složnije od odraslih, neopterećena materijalnim, nego vođena duhovnim vrijednostima. Na čast i ponos svima nama koji ih odgajamo.

Učiteljica Kristina Mesarić

E-UPISI U SREDNJE

UPISI: prijava za UČENIKE

        (klikni na sliku)

E-UPISI U SREDNJE ŠKOLE

 

 UPISI: prijava za razrednike


UPISI U SŠ

e-Dnevnik

Udžbenici 2023./2024.

EU Code Week

CodeWeek 2018  I ove godine programiramo u OŠ V.Nazora Pribislavec smiley

 


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.


Godina čitanja 2021


MZO - Vijesti

Upute za CARNetov webmail
Priloženi dokumenti:
CARNET Webmail-upute.pdf


MZO - Natječaji

European Schoolnet Academy

European Schoolnet  Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


RASPORED SATI

Portal edu.hr

portal edu.hr


CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


CARNet CERT - RSS

 
WIKIPEDIA NARODNE NOVINE

 


Korisni linkovi

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Tražilica






preskoči na navigaciju