preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
GDPR

Opća uredba o
zaštiti podataka

GDPR

Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Lozinka

UNICEF

UNICEF - MREŽA ŠKOLA BEZ NASILJA

Školski obroci svima

Školski obroci svima plakat

ZDRAV ZA 5

ZDRAV ZA 5

IMAM IZBOR

PUM - IMAM IZBOR

KORAK PO KORAK

KORAK PO KORAK

 

 

 

KVIZ

 

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

 

 

iva.naranda1@skole.hr

Događanja u našoj školi i obavijesti

Objavom zajedničke brošure završio eTwinning projekt Let's do compost!

Tijekom školske godine 2017./2018. u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pribislavec marljivo smo radili na projektu o kompostiranju kojeg je škola pokrenula u rujnu 2017. Tijekom eTwinning projekta Let's do compost! ostvarena je suradnja s devet škola iz pet država, Grčke, Rumunjske, Turske, Španjolske i Hrvatske. Osnovna ideja projekta Let's do compost! je podići svijest učenika, njihovih roditelja i lokalne zajednice o ulozi kompostiranja pri zaštiti okoliša.


Ujedno smo našim učenicima omogućili korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije na pozitivan, siguran i kreativan način, te kroz međunarodnu suradnju upoznavanje drugih škola i načina rada u njima, te mjesta i država. Iz naše škole u projektu su sudjelovali polaznici izvannastavne aktivnosti Mali ekolozi pod vodstvom učiteljice Milice Vadlja i polaznici izvannastavne aktivnosti eTwinneri pod vodstvom učiteljice Ive Naranđe. Tijekom školske godine učenici su kroz razne aktivnosti učili o kompostiranju i pripremali kompost koji su na kraju projekta dodali cvijeću u školskom dvorištu.

Lokacije projektnih partnera mogu se vidjeti na animiranoj karti, a prezentacije škola na zajedničkom Padletu. Uvodne aktivnosti za eTwinnere obuhvaćale su upoznavanje učenika s eTwinningom i projektom te izradu postera u Sketchpadu. U listopadu 2017. u školskom dvorištu postavili smo komposter u koji smo tijekom školske godine dodavali prikupljene materijale za kompostiranje. U studenom 2017. našu školu posjetila je gospođa Bernarda Orehovec i održala predavanje za Male ekologe i eTwinnere.

Nadalje, eTwinneri su izradili postere o kompostiranju alatom Sketchpad. U studenom 2017. Mali ekolozi održali su akciju sakupljanja lišća u školskom dvorištu i odlaganja prikupljenog lišća u komposter. Prvo predstavljanje projekta u školi održano je u prosincu 2017. kada su svim učenicima 3. a i 4. a razreda predstavljeni projektni partneri i dotadašnje projektne aktivnosti.

Pod vodstvom razrednica naši učenici izradili su novogodišnje čestitke za eTwinning partnere, a posebno su nas razveselile čestitke koje su nam poštom poslali učenici iz Grčke. Kao primjer izvrsne suradnje sa školama iz Rumunjske i Turske ističemo zbirku edukativnih online igri s temom kompostiranja napravljenu alatom LearningApps. U ožujku 2018. Mali ekolozi nastavili su s aktivnostima na otvorenom, pregledali kako se odvija proces kompostiranja i izmjerili temperaturu našeg komposta. eTwinneri su izradili poster „Što stavljamo, a što ne stavljamo u kompost“, a radili su i na zadatku „Prirodni tijek tvari - u prirodi se ništa ne gubi“ te je eTwinning kutak u informatičkoj učionici ukrašen učeničkim radovima. Sljedeća aktivnost bilo je obilježavanje Dana planeta Zemlje.

Tijekom travnja 2018. eTwinneri su izradili edukativnu igru o kompostiranju koju su zatim odigrali i podijelili s projektnim partnerima. Na poziv škole iz Turske u svibnju 2018. sudjelovali smo u globalnoj kampanji poticanja učenja i igre na otvorenom pod nazivom Outdoor Classroom Day.

Završna aktivnost na projektu Let's do compost! bilo je dodavanje komposta cvijeću u školskom dvorištu, što smo realizirali 29. svibnja 2018.

 

eTwinning project Let's do compost!

 

eTwinneri su aktivno sudjelovali u TwinSpaceu, pregledavali i komentirali objave partnera. Od ostalih aktivnosti spomenimo sudjelovanje u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta i Dana eTwinninga.

Na samom kraju projekta škole su pripremile pitanja za online evaluacijski upitnik koji smo proveli putem Google obrasca, a u kojem je sudjelovalo svih devet škola.

Evaluacijski upitnik ispunilo je 143 učenika, a rezultati evaluacije pokazuju da je projekt ostvario pozitivan učinak. Ističemo podatke da je 90,9 % učenika odgovorilo kako smatra da je steklo znanja i vještine koje će moći koristiti u budućem životu, a 21,7 % učenika odgovorilo je da je njihova obitelj napravila kompost u svojem dvorištu tijekom ovog projekta.

 

eTwinning project Let's do compost! evaluacija

eTwinning project Let's do compost! evaluacija

 

Objavljena je i završna prezentacija naših aktivnosti na ovom projektu.

 

 

U drugoj polovini lipnja 2018. surađujući sa školama iz Grčke, Turske, Rumunjske i Španjolske putem dijeljenog Google dokumenta izrađen je završni uradak, brošura pod nazivom Composting - Our Way of Life.

 

 

Više o eTwinning projektu Let's do compost! možete pogledati na mrežnim stranicama škole i na TwinSpaceu.

 

eTwinning projekt Let's do compost!Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Naranđa   datum: 26. 6. 2018.

Udžbenici 2020./2021.

UPISI U SŠ

upisi


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.


MZO - Vijesti

Škola za život

Škola za život


Upute za CARNetov webmail
Priloženi dokumenti:
CARNET Webmail-upute.pdf


e-Dnevnik

Edmodo

Edmodo


MZO - Natječaji

eTwinning

 

Primanja roditelja

European Schoolnet Academy

European Schoolnet  Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


EU Code Week

CodeWeek 2018

CodeWeek 2019


RASPORED SATI

Portal edu.hr

portal edu.hr


E-UPISI U SREDNJE

ŠKOLE ZA AFRIKU

CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


CARNet CERT - RSS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 
WIKIPEDIA NARODNE NOVINE

 


Korisni linkovi

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Tražilica
preskoči na navigaciju