preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
GDPR

Opća uredba o
zaštiti podataka

GDPR

Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Lozinka

UNICEF

UNICEF - MREŽA ŠKOLA BEZ NASILJA

Školski obroci svima

Školski obroci svima plakat

ZDRAV ZA 5

ZDRAV ZA 5

IMAM IZBOR

PUM - IMAM IZBOR

KORAK PO KORAK

KORAK PO KORAK

 

 

 

KVIZ

 

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

 

 

iva.naranda1@skole.hr

Događanja u našoj školi i obavijesti

Dan sigurnijeg interneta 7. veljače 2017.

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske komisije organizira Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Fokus se tijekom godina s kreiranja sigurnijeg interneta prebacio na kreiranje boljeg interneta.


U promicanju boljeg interneta, na izbornoj nastavi informatike učiteljica Iva Naranđa provela je razne aktivnosti s učenicima te ih tako nastojala potaknuti da se uključe u iskorištavanje što više dobrih prilika koje se nude na internetu, a uz to im je pruženo znanje i potpora za suočavanje s mogućim rizicima.

 

Dan sigurnijeg interneta 2017.

 

Učenici petih razreda bavili su se temom digitalni tragovi te ustanovili da oni mogu biti pozitivnoga ili negativnoga karaktera. Shvatiti su koliko su digitalni tragovi važni za njihovu budućnost. Uočili su brzinu i načine širenja informacija te uvidjeli da je jednom podijeljene informacije vrlo teško izbrisati. U nastavi su se koristili materijali dostupni putem projekta petzanet.hr za nastavnu jedinicu Digitalni tragovi i obrazovna društvena mreža Edmodo.

 

Dan sigurnijeg interneta 2017.

 

Učenici šestih razreda analizirali su dobre i loše strane digitalnoga doba, rješavali online listić o opasnostima upotrebe digitalnih medija i listić o pozitivnim i negativnim obilježjima digitalnoga doba. U nastavi su se koristili materijali dostupni putem projekta petzanet.hr za nastavnu jedinicu Dobre i loše strane digitalnoga doba i obrazovna društvena mreža Edmodo.

 

Dan sigurnijeg interneta 2017.

Dan sigurnijeg interneta 2017.

 

Učenici petih i šestih razreda pripremili su materijale za pano u holu škole koji su uredili prigodom Dana sigurnijeg interneta 2017. Učenici petih razreda napisali su savjete kojih bi se trebalo pridržavati želi li se iza sebe ostaviti što bolji digitalni trag, dok su učenici šestih razreda napravili popis dobrih i loših strana digitalnoga doba. Pripremljeni su i letci na raznobojnim papirima koji su izviješeni pored panoa tako da ih učenici mogu uzeti, a sadrže savjete o digitalnim tragovima. Svoje aktivnosti prilikom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta podijelili su putem TwinSpacea s eTwinning partnerima iz projekta Digital Citizen – How and Why.

 

Dan sigurnijeg interneta 2017.

Dan sigurnijeg interneta 2017.

Dan sigurnijeg interneta 2017.

Dan sigurnijeg interneta 2017.

Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta

 

Učenici sedmih razreda bavili su se temom digitalnoga građanstva i upoznali poželjna ponašanja i vrijednosti koje treba imati digitalni građanin. U nastavi su se koristili materijali dostupni putem projekta petzanet.hr za nastavnu jedinicu Digitalni građanin i obrazovna društvena mreža Edmodo. Učenici su ispunili upitnik i osvijestili svoje navike pri upotrebi digitalnih tehnologija. U drugom dijelu blok-sata učenici su napravili radove za eTwinning događanje povodom Dana sigurnijeg interneta, Canva postere sa sloganima.

 

Dan sigurnijeg interneta 2017.

Dan sigurnijeg interneta 2017.

 

Učenici osmog razreda aktivno sudjeluju u eTwinning projektu Digital Citizenship te su i povodom Dana sigurnijeg interneta radili na ovom projektu čime su koristili neke od dobrih mogućnosti interneta u obrazovanju. Upoznali su poželjna ponašanja i vrijednosti koje treba imati digitalni građanin, ispunili upitnik i osvijestili svoje navike pri upotrebi digitalnih tehnologija. U nastavi su se također koristili materijali dostupni putem projekta petzanet.hr za nastavnu jedinicu Digitalni građanin i obrazovna društvena mreža Edmodo. U nastavku blok-sata učenici su dovršili PowerPoint prezentacije na engleskom jeziku o nasilju putem interneta (cyberbullyingu), temi kojom se ovog mjeseca bave u sklopu navedenog eTwinning projekta.

 

Digitalni građanin - Dan sigurnijeg interneta 2017.

 

Grupa učenika uredila je pano u informatičkoj učionici koji prikazuje devet sastavnica digitalnoga građanina.

 

Digitalni građanin - Dan sigurnijeg interneta 2017.

Dan sigurnijeg interneta 2017.

 

Polaznici izvannastavne aktivnosti za četvrte razrede eTwinneri upoznati su s digitalnim tragovima putem navedenih letaka, a napravili su i animacije u programu FotoMorph na kojima su njihova lica zaklonjena maskama. Više o aktivnostima eTwinnera možete pogledati na stranici eTwinning projekta Zero-One.

 

digitalni tragovi

 

Made with Padlet


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Iva Naranđa   datum: 9. 2. 2017.

 

e-Dnevnik

Primanja roditelja

Škola za život

Škola za život


MZO - Vijesti

MZO - Natječaji

Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.


European Schoolnet Academy

European Schoolnet  Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


EU Code Week

CodeWeek 2018

CodeWeek 2019


Edmodo

Edmodo


eTwinning

Udžbenici 2019./2020.

UPISI U SŠ

upisi


RASPORED SATI

Portal edu.hr

portal edu.hr


E-UPISI U SREDNJE

ŠKOLE ZA AFRIKU

CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


CARNet CERT - RSS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 
WIKIPEDIA NARODNE NOVINE

 


Korisni linkovi

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Tražilica
preskoči na navigaciju