preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
GDPR

Opća uredba o
zaštiti podataka

GDPR

Dabar

Dabar

Dabar

Hrvatski u školi

Institut za jezik i jezikoslovlje

elektire

Hrvatska udruga za disleksiju

ADHD

PETZANET

Lozinka

UNICEF

UNICEF - MREŽA ŠKOLA BEZ NASILJA

Školski obroci svima

Školski obroci svima plakat

ZDRAV ZA 5

ZDRAV ZA 5

IMAM IZBOR

PUM - IMAM IZBOR

KORAK PO KORAK

KORAK PO KORAK

 

 

 

KVIZ

 

ŠKOLSKA UČILICA

PROMETNA UČILICA

 

 

iva.naranda1@skole.hr

Događanja u našoj školi i obavijesti

VEČER ZNANOSTI

Dana 10. prosinca 2014. godine s početkom u 17 sati u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pribislavec po prvi puta je održana manifestacija Večer znanosti, a bila je posvećena našem velikom izumitelju i inovatoru Nikoli Tesli.


Večer znanosti dio je aktivnosti na eTwinning projektu “Science Around Us” te ćemo naša iskustva o ovom događanju podijeliti s partnerskim školama iz europskih država.

Večer je organizirana kroz čitav niz zanimljivih radionica, koje su imale za cilj približiti lik i djelo Nikole Tesle učenicima osnovnoškolskog uzrasta, te potaknuti izgradnju pozitivnog stava prema znanosti te istraživački duh. Sudionici su obilazili „stanice“ i odabirali aktivnosti u kojima će sudjelovati.

Učiteljice biologije Emina Rus i Kristina Balent upoznale su učenike s tajanstvenim svijetom mikroskopskih organizama i X-zrakama. Pomoću zanimljivih zadataka učiteljica geografije Jasmina Borko Horvat sudionike je upoznala sa svim gradovima koje je posjetio Nikola Tesla za svog života. Kako iskoristiti elektricitet za igru i zabavu s balonima učenicima je demonstrirala učiteljica kemije Simona Tomšić.

Na matematičkoj radionici sudionici su se družili uz brojne zanimljive igre i zadatke koje su pripremile učiteljice matematike Ivana Mihalic i Martina Lelak Barić.

Učitelj fizike i tehničke kulture Goran Pleh i njegovi gosti iz udruga Astronomsko društvo Vega i Radio klub Međimurje Čakovec pokazali su svima prisutnima na koje se konkretne načine primjenjuju neki od Teslinih brojnih izuma (teleskop, radio signal, ...). Tomislav Belović, učenik II. osnovne škole Čakovec, demonstrirao nam je svoj vlastiti rad – Quadrocopter. Što je Quadrocopter i sve o njegovom autoru otkrit će vam on sam u intervjuu koji ćemo naknadno objaviti.

Ove igraonice potvrdile su da znanost može biti itekako zabavna. Uz učenike i roditelje aktivno su sudjelovali učitelji i stariji vršnjaci koji su pomagali u provedbi pojedinih zadataka. Zanimljiv je bio interes onih najmlađih od prvog do četvrtog razreda, a podjednako velik bio je i u osmaša. Zajedno s njima uživale su i njihove učiteljice, učitelji, članovi pedagoške službe i ravnatelj škole Bruno Matotek.

Sve te vesele aktivnosti za dugo i lijepo sjećanje zabilježili su i fotoaparatom ovjekovječili članovi foto-grupe pod vodstvom vjeroučiteljice Miroslave Novak i web - novinara pod vodstvom učiteljice informatike Ive Naranđa. Pripremajući se za Večer znanosti, na izbornoj nastavi informatike učenici su napravili razne materijale o Nikoli Tesli (prezentaciju, online kviz, korisne linkove i drugo) te su ih objavili na Blendspaceu.

Da bi nam ova večer znanosti bila još slađa i zabavnija posjetio nas je i Djed Božićnjak i sve sudionike počastio bombonima i keksima, pa tko onda može reći da znanost ne može biti zanimljiva, ali i slatka.

Poneseni ovakvim predivnim iskustvom uvjereni smo da ćemo i iduće godine organizirati novu Večer znanosti posvećenu još jednom velikom hrvatskom znanstveniku.

voditeljica školskog projekta Večer znanosti: Martina Lelak Barić

 

 

 

WEB - NOVINARI O VEČERI ZNANOSTI

U srijedu, 10. prosinca 2014. godine OŠ Vladimira Nazora Pribislavec organizirala je Večer znanosti. To je događaj u kojem su posjetitelji mogli uživati u aktivnostima, pokusima i proučavanjima.

U prvoj učionici učitelji i učenici su posjetiteljima odlučili prikazati odličan film o Nikoli Tesli. Na drugom katu, u učionici matematike, posjetitelji su uživali u matematičkim igrama, lijepo ukrašenoj učionici i u veselom društvu matematičara.

U učionici pored posjetiteljima su se nudile tri aktivnosti u jednom. Mogli su proučavati pokuse s balonima iz kemije, proučavati svijet na slijepoj karti iz geografije ili pak proučavati papučicu uz pomoć biologa. U trećoj  učionici na katu imali su priliku slušati o predavanju radio-kluba “Međimurje“, o radio-signalima i strujama. Jedna od najzanimljivijih aktivnosti bilo je gledanje zvijezda teleskopom uz pomoć astronomskog društva “Vega“.

I na kraju, uz pomoć Tomislava Belovića, učenika osmog razreda II. OŠ Čakovec, u učionici fizike i tehničke kulture posjetitelji su mogli uživati u vožnji i proučavanju “Quadrocoptera“.

Svi su posjetitelji svojim kućama otišli nasmijani i pozitivno iznenađeni.

Lucija Košak i Nika BašićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju

Udžbenici 2020./2021.

UPISI U SŠ

upisi


Office 365

MS Office 365

Besplatna Office365 usluga i alati koji omogućuju suradnju i komunikaciju između svih sudionika u obrazovnom sustavu.


MZO - Vijesti

Škola za život

Škola za život


Upute za CARNetov webmail
Priloženi dokumenti:
CARNET Webmail-upute.pdf


e-Dnevnik

Edmodo

Edmodo


MZO - Natječaji

eTwinning

 

Primanja roditelja

European Schoolnet Academy

European Schoolnet  Academy


School Education Gateway

School Education Gateway


EU Code Week

CodeWeek 2018

CodeWeek 2019


RASPORED SATI

Portal edu.hr

portal edu.hr


E-UPISI U SREDNJE

ŠKOLE ZA AFRIKU

CARNet vijesti - RSS

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


 

ENCIKLOPEDIJA


CARNet CERT - RSS
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

 
WIKIPEDIA NARODNE NOVINE

 


Korisni linkovi

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Tražilica
preskoči na navigaciju